Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Staffan Erfors chefredaktör på Kvällsposten

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Resumé kan idag avslöja vem som blir ny chefredaktör på Kvällsposten. TV 3:s före detta programchef Staffan Erfors tar över kvällstidningen. Under dagen offentliggörs tillträdandet.


Staffan Erfors, med ett förflutet på TV 3 och Expressen, blir ny chefredaktör på Kvällsposten. Det uppger säkra källor till Resumé.Kvällsposten har stått utan chefredaktör sedan Per Svensson lämnade tidningen för att bli kulturchef på Expressen. Sedan dess har Expressenschefredaktör Otto Sjöberg letat med ljus och lykta efter en ny chefredaktör.Tidigare har Sjöberg sagt att han velat ha en person med kvällstidningserfarenhet, helst en kvinna. Men det kravet har han släppt.- Staffan känns om en jättebra rekrytering. Han har en gedigen kvällstidningsbakgrund, är en driven journalist och är tufft chefstränad från sin tid som programchef på TV 3. Dessutom är han 100-procentigt laddad inför arbetsuppgiften, säger Otto Sjöberg till Resumé.Staffan Erfors har ett förflutet som nyhetsreporter på Expressen. Därefter gick han till MTG-koncernen och TV 3 där han under en tid arbetade somprogramchef. Han arbetade därefter med MTG:s kanaler i Ryssland tillsammans med TV 3:s vd Petter Nylander.Resumé har sökt Staffan Erfors för en kommentar.

Stefan Wahlberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.