Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stålmannen ska hjälpa (S) stoppa raset

Publicerad: 21 juni 2010, 12:49

Enligt SCB:s senaste undersökning rasar stödet för Socialdemokraterna i Sveriges tre storstäder. Nu startar partiet en kampanj för att lyfta fram sin storstadspolitik – Stålmannen är en central figur. –Nu får vi spänna musklerna och visa upp vår politik, säger Jenny Engdahl pressekreterare hos Socialdemokraterna.


Ämnen i artikeln:

SocialdemokraternaRBK

SCB:s partisympatiundersökning, Sveriges i särklass viktigaste, visade på katastrofsiffror för Socialdemokraterna i Stockholm, Malmö och Göteborg. Moderaterna är  betydligt större i samtliga tre städer – i Stockholm mer än dubbelt så stora.

Nu har (S) startat en kampanj på Facebook: Socialdemokraterna – det nya storstadspartiet.
– Man har en tro att vår politik inte gynnar storstäderna. Det finns en politik och nu ska vi lyfta fram den, säger Jenny Engdahl.

Kampanjsidan upplyser framförallt om ett kommande seminarium under Almedalsveckorna där partiets tyngsta politiker i Sveriges tre stora städer ska lyfta fram sin politik.

På sidan finns dock också en ny logga. Den socialdemokratiska rosen har ersatts av en logga som är snarlik emblemet Stålmannen bär på sitt bröst. Självklart är det ingen slump.
– Stålmannen är snäll, god, omtänksam och oövervinnerlig. Det är Socialdemokraterna i storstäderna också. Nu får vi spänna musklerna och visa upp vår politik, säger Jenny Engdahl.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

SocialdemokraternaRBK

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.