Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Står framför staffliet och låter synapserna vila – så blir Linus Bronges sommar

Publicerad: 6 juli 2022, 09:30

Linus Bronge, Åkestam Holst

Foto: Privat

Linus Bronge är art director på Åkestam Holst. I Resumés sommarenkät berättar han om förundran över AI, oljemålning och musikvideon som kreativt medium.


Ämnen i artikeln:

Linus BrongeÅkestam HolstNyheter

Ge exempel på hög/oväntad kreativitet som du stött på i Sommarsverige?
– Just nu kan jag inte låta bli att förundras över AI-verktyget DALL-E 2 som genererar bilder av skriven text. Även om tekniken tydligt är i sin linda kan jag inte undvika att börja reflektera över dagen då min roll som kreatör blivit obsolet och ersatts av binär kod. Det känns tufft att behöva byta bransch eftersom jag både jag älskar mitt jobb och inte ens läst Matte C i gymnasiet. 

På DALL-E Mini kan vem som helst skriva en ”prompt” som sedan skapar AI-genererade bilder.

– Här på hemmaplan skulle jag även vilja lyfta den svenska artisten iamamiwhoami, som på ett fantastiskt sätt förenar musik och bild i sitt artisteri. Jag älskar musikvideon som uttrycks- och kommunikationsform, och som allra mest när den bygger på storytelling och en bra konceptuell paketering. Hit tror jag att vår bransch skulle kunna vinna på att snegla och ibland låta hjärta få bestämma framför hjärna. 

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Vad inspireras du av under semestern?
– För mig är semestern ett ypperligt tillfälle att låta de kreativa synapserna vila, i alla fall kopplat till reklam och kommunikation. Med det sagt så hittar jag gärna inspiration inom andra områden. Jag har nyligen börjat måla olja och kommer att spendera delar av sommaren framför ett staffli, inhalerandes mer eller mindre giftiga ångor från terpentin. Med lite tur gör kanske lösningsmedlet något för kreativiteten i höst!

 

Redaktionen

Reporter

red@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.