Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stena Fastigheter blir huvudpartner till Hammarbys CSR-initiativ

Publicerad: 12 december 2018, 10:22

Det övergripande målet med samarbetet uppges vara att öka tryggheten, minska skadegörelsen, få fler i sysselsättning samt att minska ojämlikheten.


Ämnen i artikeln:

Hammarby

Som huvudpartner till Hammarby Fotbolls initiativ Samhällsmatchen skriver Stena Fastigheter Stockholm ett avtal med organisationen – ett avtal som beskrivs som ett av de mest ambitösa i Hammarby Fotbolls historia, både ekonomiskt och i form av verksamhetsåtagande.

– Goda relationer är grunden för ett hållbart samhälle. När vi utvecklar socialt hållbara städer gör vi det tillsammans med andra. Vi har en nära samverkan med andra fastighetsägare, kommuner och lokala aktörer i närområdet. Våra kvarter är en del av något större – och det som är bra för området är bra för oss. Därför passar Samhällsmatchen oss som handen i handsken, säger PG Sabel, vd för Stena Fastigheter Stockholm, i ett pressmeddelande.

– Tillsammans kommer vi kunna levandegöra vårt hållbarhetsarbete, nå fler, göra mer och påvisa en tydlig effekt av våra insatser, kommenterar Sarah Pettersson, relationsförvaltare hos Stena Fastigheter Stockholm.

Inom samarbetet finns bland annat planer på att uveckla en sommarjobbsförening, ett
integrationsprogram där nyanlända slussas in i Hammarbys matchorganisation och att skapa e-sportsevent tillsammans med blåljuspersonal, fritidsgårdar och boende i utvalda förorter. För att mäta effekten kommer både Stena Fastigheter Stockholm och Hammarby redovisa alla resultat från Samhällsmatchen.

– Tillsammans blir vi en katalysator för stadsutvecklingen i vårt gemensamma upptagningsområde. Stena Fastigheter gör redan idag väldigt mycket i samhället och när vi binder ihop deras relationsförvaltning med Samhällsmatchen kommer vi kunna göra än mer nytta i vårt upptagningsområde i Söderort,  kommenterar Markus Nilsson, vice vd för Hammarby Fotboll och verksamhetsansvarig för Samhällsmatchen, och fortsätter:

– Vi identifierade dom som en perfekt huvudpartner och inte vice versa. De jobbar med liknande frågor som vi driver, vi befinner oss i samma upptagningsområde och de har en stor erfarenhet av att jobba med sociala frågor, offentliga myndigheter och ideella organisationer. För även om avtalet gör dom till en av klubbens största partners är det i sammanhanget sekundärt. Vi är ödmjuka inför ansvaret vi tar på oss med Samhällsmatchen och vi vet att vi inte kan göra allt själva. Men tillsammans kommer vi göra en stor skillnad utanför de kritade linjerna.

Ämnen i artikeln:

Hammarby

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.