Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Steve Trygg tar plats i porrstyrelse

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Den kända reklammannen Steve Trygg kommer att ta plats i Berth Miltons porrkoncern Private. Det skriver tidningen Vision i dagens nummer.


- Ja det stämmer. I början av nästa år blir jag invald. Det ska bli spännande. Private är ett snabbt växande företag och Berth Milton är en fascinerande person, säger Steve Trygg till Vision.Steve Trygg är i dag styrelseordförande i reklambyrån Sandberg & Trygg. Han ingår också i ledningsgruppen för börsnoterade konsultföretaget AU-System, som äger Sandberg & Trygg och är en av de få konsulterna som fortfarande jobbar åt telekomjätten Ericsson.Sandberg & Trygg har valt att stå utanför Reklamförbundet. Reklamförbundets vd Anna Serner vill inte heller fördöma Steve Trygg.- Valet är upp till var och en vad man vill förknippas med. Varje enskild individ får engagera sig i det man tycker är viktigt.Anna Serner tycker heller inte att det är upp till Reklamförbundet att bannlysa vissa typer av företag.Steve Trygg säger till Vision att han kommer att jobba med Privates marknadsföring och att varumärket på sikt har potential att bli lika starkt som Playboy.Men reklam för porr ger inte Anna Serner mycket för:- Den typen av reklam tar vi inte ens upp i ERK. Den är redan diskvalificerad, säger hon.Steve Trygg stämdes för fyra år sedan för sexuella trakasserier av en kvinnlig anställd på reklambyrån Anderson & Lembke där han då jobbade.Parterna förlikades, men Steve Trygg lämnade McCann Erickson.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.