Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Steven med Saaben

Publicerad: 28 januari 2010, 10:09

Australiensaren och Saabentusiasten Steven Wade är Saab-dramats okända hjälte. Genom sin websajt saabsunited.com har han mobiliserat alla Saab-entusiaster världen över och låg bakom "Save Saab"-kampanjen.


Ämnen i artikeln:

Saab

Steven Wade

Igår tio dagar efter att Saabentusiaster på runt 50 platser genomförde en Saabkonvoj med sammanlagt 5 000 Saab-bilar, kunde de nöjt utnämna den 27 januari till "Saab Independence Day". Via mail svarar Steven Wade på Resumés frågor om hans känslor efter att Saab nu ser ut att vara räddat.

Vilken roll har saabunited.com och "Save Saab"-kampanjen spelat för att affären mellan Spyker och GM blev av tror du?
– Jag hoppas att vi genom Saab Support Convoys och andra kampanjer visat ledningen för både Saab och Spyker att det handlar om ett älskat varumärke med starkt stöd. Fast det viktigaste jobbet har framförallt ledningen för Saab svarat för under det senaste året.
– Jag tror också en del av de här aktiviteterna hjälpt till att hålla kvar uppmärksamheten runt Saab i medierna. Och så långe Saab varit uppmärksammat har inte GM kunnat göra sig av med Saab i tysthet. Vad de än gjorde visste de att det skulle bli stor uppmärksamhet.

Men varför får just Saab allt detta stöd från folk världen runt?
– Det är ett fanstistiskt bolag med en anrik historia, med en stark filosofi runt bildesign och folk tilltalas av det. Det finns alltid folk runtomkring i världen som vill ha något annat än bara ett "transportfordon". Saab när det varit som bäst har gjort bilar som skiljer ut sig, men inte för sakens egen skull utan för att de var övertygade att det var rätt sak att göra.

Kommer Saabs öden under det senaste året rent av vara en styrka framöver?
– Ja, och jag hoppas det solidaritet människor har visat varumärket det senaste året ska göra varumärket ännu starkare. Jag hoppas vi nu ser början till ett nytt kapitel i Saabs spännade historia. Men det allt handlar om till slut är produkterna - bilarna. Storyn är trevlig, med du måste sälja också.

Du och saabsunited.com har fått en massa uppmärksamhet också i Trollhättan?
– Ja, och jag har besökt Trollhättan två gånger och jag älskar den staden. Och det gläder mig att Saab Spykeraffären också betyder att staden och dess invånare får något av en andra chans.

Janne Sundling

Ämnen i artikeln:

Saab

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.