Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stig Fredriksson är död

Publicerad: 19 november 2008, 09:05

En av Sveriges tyngsta tidningsmakthavare, Stig Fredrikson, är död.Han fick andnöd under en bilresa på måndagen och fördes till sjukhus, där han avled under tisdagen, rapporterar Medievärlden.


Stig Fredriksson avled på sjukhus under tisdagen.

Stig Fredriksson var under många år vd för Herenco – en koncern som var inriktad både på traditionell industri och tidningsägande. I tidningsimperiet ingår ett 10-tal tidningar. Den största är Jönköpings-Posten. Han var också en stor donator till forskning inom medier.

Han var också känd som stridbar i TU-sammanhang. Tidningskoncernen drevs på klassiskt småländskt vis – effektivt och sparsamt. Herenco var också delaktig i ett antal av de stora strukturaffärerna till exempel VLT och Corren.

Företagsimperiet hade alltid välfylld kassa. Ett klassiskt uttalande från Stig Fredriksson var när han till Resumé stolt proklamerade att han utan problem kunde köpa konkurrenten Stampen kontant.

Förra året lämnade han över den operativa ledningen för Herenco till dottern Lovisa. Stig Fredriksson blev 69 år.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.