Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stig Hoffman tar över Expressen fram till jul

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Enligt nyhetsbrevet Mediatrender tar den nu pensionerade Expressen-medarbetaren Stig Hoffman över som chefredaktör och ansvarig utgivare efter Joachim Berner.Detta i väntan på att Otto Sjöberg tillträder som permanent chefredaktör vid årsskiftet.


Uppgifterna om att Stig Hoffman ska ta över Expressen bekräftas för Resumé av högt uppsatta källor inom Expressen.Stig Hoffman är en av Expressens verkliga trotjänare. Under sin tid på tidningen var han bland annat nyhetschef, chef för nyhetsdesken och personaldirektör.Otto Sjöberg, nu chef för TV4 Interaktiv, tillträder som chefredaktör och ansvarig utgivare för Expressen efter jul- och nyårshelgerna.Fram till dess går Expressen-veteranen Stig Hoffman in som tillförordnad chefredaktör och ansvarig utgivare. Orsaken är att Expressens "ordinarie" tillförordnade ansvarige utgivare, Per-Anders Broberg, är fullt upptagen med de förhandlingar som förs med fackklubben om de personer som ska sägas upp. Resumé når Stig Hoffman i hemmet.Jag får gratulera till det nya jobbet.- Det vet du inget om.Källor på Expressen bekräftar att du tar över.- Det vet jag inget om. Jag kan inte säga något om det innan styrelsemötet är klart. Det får du respektera.Joachim Berner gör sin sista dag som chefredaktör på Expressen idag onsdag. - Jag har mött mycket positivt här på Expressen. Samtidigt är jag kritisk till att jag genomfört förändringarna alltför fort, säger han till sin egen tidning Expressen. Bakgrunden till avgången är enligt Expressen att Thorbjörn Larsson vid årskiftet träder in som ny styrelseordförande i Expressen. - Vi har olika inriktningar när det gäller hur tidningen ska göras. När vi har pratat har det stått klart att han vill göra någonting annat.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.