Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stim diskuterar fildelningsavgift med Tele2

Publicerad: 12 mars 2008, 08:14

Stim, musikskaparnas egen intresseorganisation, träffar idag Tele2, för att diskutera möjligheterna till ett abonnemang, som gör fildelning av upphovsrättskyddad musik laglig.


Tanken är att kunderna hos bredbandsbolagen ska betala en extra avgift på sitt abonnemang. Denna avgift går till Stim, som sedan fördelar den till musikerna.
– Det här är ett första möte och ska ses som en inbjudan till en diskussion. Vi är beredda till en lösning – nu vill vi höra branschens syn, säger Lars Henriksson, jurist.

Det finns ännu en hel del frågor att lösa. Till exempel vad ska fildelningsavgiften kosta och hur ska pengarna som kommer in fördelas.
– Vi har inget exakt förslag i dagsläget, men vi tar in andra avgifter där vi inte har en exakt rapportering på vad som har spelats, så det kommer att kunna lösas.

Stim ska träffa de andra internetoperatörerna den närmaste tiden. Om allt klaffar skulle de nya avgifterna vara på plats om tidigast ett år.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.