Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag04.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Stjärnfotografen blir modell

Publicerad: 26 Januari 2010, 14:42

Stjärnfotografen Annie Leibovitz har den senaste tiden brottats med ekonomiska problem, Då erbjöd Louis Vuitton, som hon fotat reklam för tidigare, ett jobb som fotomodell.


Ämnen i artikeln:

Kampanjer på GLouis Vuitton

Annie Leibovitz och Mikhail Baryshnikov i Louis Vuittons nya kampanj.

Annie Leibovitz har bland annat tidigare fotograferat både skådespelaren Sean Connery och rockstjärnan Keith Richards för det exklusiva väskmärket i kampanjen ”Core Values”. Men nu fick hon ett helt nytt uppdrag – som fotomodell.

Trots att Leibovitz har fotograferat för världens mest prestigefyllda magasin och varumärken har hon aldrig själv varit med i en kampanj.

Enligt ett pressmeddelande från Louis Vuitton blev hon rörd av frågan och tackade ja – om hon fick ha med sin vän dansaren Mikhail Baryshnikov på bilden.
– Vi har den största respekt och beundran för Annie Leibovitz, både som person och som professionell. Vi var glada över att kunna erbjuda henne vårt stöd i svåra tider, och hon har reagerat liksom fulländad artist hon är, med verkligt exceptionella bilder som - med sin kombination av fotografi och dans - en gång breddar räckvidden för våra kärnvärden., säger Antoine Arnault, kommunikationschef på Louis Vuitton i en kommentar.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.