Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stjärnfotografen David LaChapelle till Sverige

Publicerad: 17 mars 2008, 14:00

En av världens hetaste fotografer David LaChapelle kommer att besöka Creative Zoo i april. På plats kommer det också finnas en stor utställning av hans bilder.


Pamela Anderson Voluptuous Attentions, 2001. Foto: David LaChapelle

Uma Thurman Gossip, 1997. Foto: David La Chapelle

– Vi är larvigt stolta över att David LaChapelle kommer till Stockholm och Creative Zoo säger Arne Ekstrand som är projektledare. LaChapelle är en ikon för oss och han är kreativiteten personifierad, fortsätter Arne Ekstrand.

David LaChapelle kommer att hålla ett seminarium på mässan. Dessutom kommer en stor utställning med hans bilder att visas på Nacka Factory, där Creative Zoo äger rum.

David LaChapelle är 45 år och har jobbat med mode, reklam och film. Han inledde sin karriär på Andy Warhols magasin Interview. Han är känd för bissara porträtt av kändisar som bland andra Uma Thurman och Pamela Anderson.

Han har också regisserat en rad musikvideos och ligger också bakom dokumentärfilmen Rize. I reklamvärlden är han mest känd för den fem minuter långa "Romeo and Juliet" för H&M. Han har också anlitats för att göra trailers för tv-serier som Lost och Desperate Housewives.

Death by Hamburger, 2001. Foto: David LaChapelle

Läs även: Han vill samla branschen

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.