Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag29.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Stjärnorna jobbar gratis för Leo Burnett

Publicerad: 28 September 2009, 18:33

I kväll auktionerar Leo Burnett ut konst av konstnärer som Damien Hirst och Vivienne Westwood i London. Auktionen är avslutningen på den årslånga kampanjen House of Cards för Shelter, en organisation för hemlösa.


Ämnen i artikeln:

Leo Burnett

Vivienne Westwood har designat spader dam.

Korthus är en symbol för den brittiska bostadspolitiken som drabbar de bostadslösa hårt och har varit ledmotiv för Leo Burnetts kampanj för välgörenhetsorganisationenShelter.

Med den goda intentionen har reklambyrån lyckats få artister och konstnärer att ställa upp gratis för kampanjen. Till kampanjfilmen (se den ovan) lät Radiohead byrån använda deras musik gratis. Vanligtvis ställer Radiohead inte upp reklam över huvud taget.

I helgen avslutades kampanjen med att man ställde ut 53 konstverk av konstnärer, fotografer, artister och modeskapare som utgått från spelkort. Varje konstnär har fått sitt eget kort att arbeta med. Damien Hirst hjärter ess är till exempel omfluget av diamantbeströdda fjärilar och Alexander McQueen har byggt upp en kungakrona av spelkort för spader kung.

Andra kända artister som ställer upp gratis är fotografen David Bailey, modeskaparen Vivienne Westwood och skulptören Marc Quinn. Men Leo Burnett har även bjudit in mindre etablerade kreatörer till utställningen.

I helgen har verken ställts ut på galleriet Haunch of Venison och på måndagskvällen auktioneras de ut. Leo Burnett förväntar sig att få in 100 000 pund. 1,1 miljoner kronor, på auktionen. Men de som inte har råd att bjuda på Hirst kan köpa en kortlek, i A5-storlek och i en begränsad upplaga, för 70 pund.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Leo Burnett

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.