Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stjärnskotten inom marknadsföring – om Veckans Affärer får välja

Publicerad: 16 maj 2019, 08:22

Foto: Mostphotos

Under gårdagskvällen släppte Veckans Affärer sin årliga talanglista. På listan finns åtta profiler från marknadsförings- och kommunikationsbranschen.


Ämnen i artikeln:

Veckans Affärer

Tidigare i år listade Resumé 100 talanger under 30 inom kommunikations- och marknadsföring. När Veckans Affärer nu släpper sin talanglista, med hela 101 talanger, finns ett par namn som även syntes på vår egen lista såväl som nya profiler.

Här är de från kommunikations- och marknadsföringsbranschen som enligt Veckans Affärer kommer att forma framtidens näringsliv:

Sara Ahlgren
Född: 1991
Bolag: Samsung

"Fem månader efter avslutat traineeprogram blev hon nordisk marknadschef för TV & Ljud med ansvar för kommunikationsstrategier och alla köpta medier."

-------

Linda Hellqvist
Född: 1980
Bolag: Swiss Clinic

"Hon började på Google och har varit drivande i digitalisering av företag och affärsmodeller. Marknadschef som närmast kommer från kosmetikajätten Oriflame där hon arbetade med att rulla ut företagets e-handel globalt."

-------

Dino Denic
Född: 1990
Bolag: Autobutler

"Kom till nätportalen för verkstäder och bilägare som praktikant. Fyra år senare är han global marknadschef i den danska startupsuccén som såldes till fordonskoncernen PSA 2016 för ett tresiffrigt miljonbelopp."

-------

Emelie Karlsson
Född: 1991
Bolag: Klarna

"Ansvarar för Klarnas konsumentmarknadsföring i Sverige. Driver även det kvinnliga nätverket Peppfrulle som bjuder in till frukost där hon intervjuar inspirerande gäster."

-------

Kendra Ibsen
Född: 1990
Bolag: Telenor

"Telejättens market communication manager har sedan hon kom in i bolaget fått många viktiga uppdrag samtidigt som hon lyft fram sina medarbetare i en stor förändring."

-------

Apollonia San Contreras
Född: 1992
Bolag: Hövding

"Innan hon kom till den svenska hjälm-innovatören som digital marknadschef har hon varit chef för influencermarknadsföring på klockbolaget Kronaby. Medgrundare av EMC, ett nätverk för kvinnor i Malmö och Göteborg."

-------

Jorge Castro
Född: 1991
Bolag: ABS Wheels

"Growth hacker som säljer fälgar och däck online till närmare 10 procent av Sveriges befolkning och som har dubblat omsättningen. Marknadschef för Sverige, Norge och Danmark."

-------

Mathias Eriksson
Född: 1981
Bolag: Adverai

"Har vunnit både guld- och bronslejon i Cannes och var med och drog i gång AI-plattformen som hjälper annonsörer att se vad som funkar och inte funkar."

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Veckans Affärer

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.