Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stjärnspäckad film för välgörenhet kan stoppas

Publicerad: 10 oktober 2011, 06:03

Artisten Bonos välgörenhetsorganisation One har samlat Hollywood i en reklamfilm mot svälten på Afrikas horn. Men nu är filmen på väg att stoppats i engelsk tv eftersom One ägnar sig åt politik.


</div><p>Filmen har titeln Famine is the Real Obscenity och den amerikanska kändiseliten med George Clooney i spetsen bli ”beepade” när de säger ”famine” – ett nytt oanständigt F-word.</p><p>Syftet med filmen är at driva trafik till <a href="http://www.one.org/international/" target="_blank">One.org</a> som nu samlar resurser för att bekämpa svälten på Afrikas Horn.</p><p>Men i England har det blivit stopp för filmen. Det är reklam-tv-organisationen <a href="http://www.clearcast.co.uk/clearance-of-one-campaign-" target="_blank">Clearcast</a> som anser att reklamen bryter mot tv-reklamreglerna som förbjuder politisk reklam.</p><p>Enligt Clearcast är det Ones syfte att påverka politiker och därför ska man betraktas som en politisk organisation.</p><p>Ones europeiske chef Adrian Lovett <a href="http://one.org/c/international/pressrelease/4074/" target="_blank">protesterar.</a><br />– One är inget politiskt parti och har ingen politisk tillhörighet.</p><p><br />Clearcast betonar dock att One-filmen inte är förbjuden men att man är i diskussion med One.<br />One grundades för nio år sedan av Bono, Bob Geldof med flera med syfte att samla in pengar för att bekämpa svält och Aidsepidemier i Afrika. <br /> </p>

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.