Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stockholm City gör sig av med nyhetschef

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Fredrik Sjöshult lämnar jobbet som nyhetschef på tidningen Stockholm City. Enligt uppgifter till Resumé ligger konflikter på redaktionen bakom avskedet. Det förnekas dock av tidningsledningen. (Uppdaterad)


I går informerades Stockholm Citys redaktionom att Fredrik Sjöshult lämnar jobbet som nyhetschef på tidningen.- Jag är inte kvar på Stockholm City. Jag var med som någon slags konsult i ett startskede och sen hade kontrakt fram till nu. Jag var inte inställd på att fortsätta, säger Fredrik Sjöshult.Enligt uppgifter till Resumé föreligger en långvarig konflikt mellan Fredrik Sjöshult och reportrarna på tidningen. Fredrik Sjöshult själv säger dock att det inte finns en konflikt.- Det ligger ingen konflikt bakom min avgång.Enligt uppgifter till Resumé har ledningen för Stockholm City diskuterat frågan i två veckor. Det var dock först igår som beslutet meddelades. Fredrik Sjöshult lämnade arbetsplatsen med omedelbar verkan. Därefter informerades redaktionen om beskedet.Mikael Nestius, vd och ansvarig utgivare har i dag tagit över rollen som nyhetschef. Även han förnekar att det skulle ligga en konflikt bakom avskedet.- Nej, det finns alltid konflikter och folk som har synpunkter. Men vi hyrde in honom under den här perioden och visst har det funnits konflikter. Det finns det alltid, särskilt när man jobbar under såna här pressade förhållanden, säger Mikael NestiusFredrik Sjöshult var en av de första journalisterna som lämnade gratistidningssatsningen Stockholm News. Han värvades av Stockholm City från Strix. Han arbetade tidigare på Expressen.- Nu ska jag frilansa istället. Jag har fått en del erbjudanden från höger och vänster, men jag vet inte vad jag ska göra exakt. Men jag kommer inte sitta sysslolös, säger Fredrik Sjöshult.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.