Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stockholmarna ska hänga med i svängarna genom Primes nya karta

Publicerad: 9 mars 2018, 11:57

Stockholms stad vill berätta om vad som händer i den snabbt växande staden. Därför lanseras nu en dynamisk karta där invånarna kan följa vad som händer i sitt närområde, och en podcast som fördjupar i sig i stadens utveckling.


Ämnen i artikeln:

AcastPrimeKampanj

Inom några år har Stockholm en miljon invånare. Staden växer och det behöver byggas 40 000 bostäder fram till år 2020, liksom nya skolor, cykelvägar och parker.

För att stockholmarna ska kunna se vad som händer i sitt närområde och följa de omkring 500 projekten i staden, ska utvecklingen presenteras på en dynamisk karta på  webbplatsen vaxer.stockholm.se. Ansvarig byrå är Prime.

– Vi vet att många har ett stort engagemang för hur staden utvecklas, framför allt där man rör sig. Därför har vi utgått från det lokala perspektivet när vi presenterar informationen. Det ska gå snabbt att få en överblick över vad som händer, och när det ska vara klart. Det går till exempel att söka sig fram via kartan, eller hitta fram via de 133 stadsdelarna, säger Anna Klynning, kommunikationschef på Stockholms stad.

Dessutom startar Stockholms stad podcasten "Stockholm växer" som produceras av Acast. I den grottar programledaren och arkitekten Fredrik "Fritte" Fritzon ned sig i olika frågor kring Stockholms utveckling och teman som hållbarhet och trygghet.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

AcastPrimeKampanj

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.