Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Stopp plockar hem ljudet

Publicerad: 15 december 2008, 12:42

När andra backar väljer Stopp att satsa. Under hösten har det Stockholmsbaserade postproduktionsbolaget satsat hårt på att bygga upp en egen ljudstudio.


Teamet i nya ljudstudion

Varför gör ni det här?
– Vi ville kunna erbjuda våra kunder allt inom samma hus, nu har vi hela paketet, säger Jesper Pålsson, webbansvarig på Stopp.

Den nya ljudstudion ligger runt hörnet från Stopp. Personalen, Eric Thorsel, Martin Dahl och Edward Björner, hämtades från Housework. Därmed rensade bolaget också bort en del av konkurrensen.
– Ha ha, ja vi blev av med en konkurrent. Och vi har fått massor av nya jobb. Bland annat fick vi uppdraget för Sony London på grund av att vi nu kan erbjuda hela kedjan internt, från framkallning till leverans i olika format och till olika kanaler.

Personalen från Housework backas upp av ljudproducenten Idamarie Sjöberg från Stopp.

Ljudstudion består av två 5.1 utrustade studios byggda på flytande rumkonstruktioner.

Hur har det gått hittills för ljudstudion?
– Väldigt bra. De är fullbokade hela tiden. Idag ligger dock mycket fokus på reklamfilm men vi jobbar med att försöka integrera dem mer med webbproduktioner också, säger Jesper Pålsson.

Med tanke på vad som hänt under hösten, var det rätt tid att satsa nu?
– Det har varit ganska stora kostnader, hela ombyggnaden och all ny utrustning, men de är fullbokade så de känns som att det var rätt tid att satsa. Men vi får se vad som händer.

Hur många har ni gjort hittills?
– Vet inte. Där är ett högt tryck just nu. Runt 20-30 stycken har vi gjort men alla har inte innefattat hela kedjan, säger Pasi Johansson, vd för Stopp.

Vad hade ni räknat med?
– Det har gått över förväntan. Men vi räknar inte i jobb utan tittar mest på inkomster. Vi har haft runt 300 000 kronor i omsättning.

Vad har kostanden varit för ljudstudion?
– Ombyggnaden har kostat mellan 2,5 till 3 miljoner kronor och sedan har vi killarnas löner, men de vill jag inte uppge. Kostanden för utrustningen har däremot inte påverkat så mycket. Det är ombyggnaden som kostar. Generellt tycker jag att det är för billigt med ljud i Sverige men för oss var det viktigt att kunna erbjuda en helhetstjänst. Det vi förlorar på ljud vinner vi på annat, Pasi Johansson.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.