Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Storåkers nobbade Wieden & Kennedy

Publicerad: 7 november 2008, 13:20

Michael Storåkers erbjöds att bli ny vd för toppbyrån Wieden & Kennedy i Amsterdam. McCanns nordiske chef avböjde. – Jag trivs bra med att fortsätta bygga McCann i Norden, det är den bästa arbetsplats inom reklam som jag kan tänka mig, säger Michael Storåkers.


Michael Storåkers trivs på McCann.

Enligt vad Resumé erfar fick Michael Storåkers frågan om att ta över vd-skapet på Wieden & Kennedy i Amsterdam i våras. Byrån rankas som en av världens bästa och har framför allt gjort sig ett namn för Nikereklamen.

Wieden & Kennedy grundades 1982 av Dan Wieden och David Kennedy och finns i Portland, London, New York, Amsterdam, Tokyo, Shanghai och New Delhi.

Michael Storåkers är fåordig i sina kommentarer till Resumés uppgifter och hävdar bestämt att han inte har några planer på att byta jobb.
– Jag trivs bra med att fortsätta att bygga McCann i Norden, det är den bästa arbetsplats inom reklam som jag kan tänka mig.

Michael Storåkers grundade reklambyrån Storåkers 1998. År 2002 köpte McCannätverket reklambyrån och Michael Storåkers blev chef över McCann Nordic. Affärsvärlden har tidigare spekulerat i att Michael Storåkers skulle ersätta

Jan Scherman

som TV4-chef.

Men att Michael Storåkers ska ha erbjudits jobbet för Wieden & Kennedy i Amsterdam kommer inte som någon överraskning för branschkännare som Resumé har varit i kontakt med. Svenska reklamare är fortfarande högvilt utomlands.

Bland flera lyckade exempel finns bland andra Jens Grede och Erik Torstensson på Londonbaserade Saturday. Duon Linus Karlsson och Paul Malmström finns på Mother i New York och bröderna Pelle och Calle Sjönell på BBH i New York. Martin Cedergren, som lämnade Forsman & Bodenfors för att starta Akqa i Amsterdam, gick efter en kort tid vidare till 180 Amsterdam.

Claes de Faire

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.