lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Storbråk mellan DN och Hovet

Publicerad: 14 juli 2010, 15:09

DN:s fotograf Paul Hansen medverkar till boken om Victoria och Daniels bröllop. Men när tidningen inte fick en intervju med kronprincessparet drogs han tillbaka från projektet, berättar Dagensmedia.se.

Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterPaul HansenHovetKronprinsessan Victoria

FT

Fredrik Thambert


Paul Hansen tog ledigt för att fotografera bröllopet. Foto: Scanpix.

Natur & Kulturs bokprojekt ”Vårt bröllop” görs av den flerfaldigt prisbelönade fotografen Paul Hansen och författaren Susanna Popova. I samarbete med Hovet har de båda fått tillåtelse att följa med bakom kulisserna under förberedelserna till bröllopet.

Men när Svenska Dagbladet publicerade en lång intervju med Daniel och Victoria den 22 maj skickade DN:s redaktionschef Åsa Tillberg ett mejl till Hovets presstjänst. Enligt Dagens Medias uppgifter hotade hon med att dra tillbaka Paul Hansen om inte de också fick en intervju.

– Jag mejlade Nina Eldh för att försökte hitta en lösning så att även DN kunde få ut något bra av det samarbete vår medarbetare och Natur & Kultur hade med Hovet. Det borde inte leda till att vi konsekvent missgynnas av Hovet, till exempel genom att inte få intervjuer, säger Åsa Tillberg till Dagensmedia.se.

Hon bekräftar att Paul Hansen senare drogs ur bokprojektet.

– Paul Hansen bröt bok-kontraktet i våras, säger Åsa Tillberg.

Resumé har tidigare berättat  om att en konflikt blossade upp mellan Dagens Nyheter och Hovet när det blev känt att DN:s fotograf skulle samarbeta med dem om boken ”Vårt bröllop”. Och efter att Paul Hansen plockades bort från projektet ska han även ha hamnat i bråk med tidningens ledning.  Han ska enligt uppgift ha blivit tvungen att stanna hemma från jobbet. Det förnekar dock Åsa Tillberg.

– Vi var överens med Paul om att han skulle bryta samarbetet. Det skedde någon månad innan bröllopet, säger hon.

Enligt Dagens Medias källa ska Paul Hansen även ha begärt ledigt under bröllopet den 19 juli av ”strikt privata skäl”. DN ville att han skulle ta bilder för tidningens räkning, medan han ansåg att bilderna var avsedda för den kommande boken.

”Vårt bröllop” släpps den 19 augusti.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev