Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Strömhopp från Sveriges Annonsörer: Hälften har lämnat senaste månaderna

Publicerad: 6 februari 2019, 10:13

Leif Börjesson, styrelseordförande i Sveriges Annonsörer.

Foto: Janne Naess

Sju personer har lämnat Sveriges Annonsörer sedan i september. Branschorganisationens ordförande Leif Börjesson avvaktar den kommande rekryteringen av vd och vet inte hur stor organisationen kommer att vara i framtiden.


Ämnen i artikeln:

Sveriges AnnonsörerReklam

I höstas lämnade Anders Ericson rollen som vd på Sveriges Annonsörer efter 19 år. Branschorganisationen befinner sig mitt i processen med att rekrytera en efterträdare, men den mångårige vd:n är inte den enda som har lämnat Sveriges Annonsörer de senaste månaderna.

I dag rapporterade Resumé om att branschorganisationen tappar sin pr-ansvarige Tero Marjamäki som blir pressansvarig på Blocket. Nyligen lämnade medlemskoordinatorn Bugge Woldner Sveriges Annonsörer efter 12 år. Totalt har sju personer lämnat sedan i september. Under 2017 hade bolaget ett medeltal på 13 anställda vilket innebär att man minskat personalstyrkan med omkring hälften.

Organisationens styrelse är fåordig och sparsmakad med detaljer kring huruvida Sveriges Annonsörer kommer att bli mindre framöver.

– Sju personer har lämnat/är på väg att lämna Sveriges Annonsörer. Det är naturligtvis tråkigt, men en inte helt unik situation när en vd lämnar efter mycket lång tid i rollen. Vi gör just nu inga ersättningsrekryteringar för att vi vill låta den nya vd:n bygga organisationen i samarbete med styrelsen. Vi vet inte idag exakt hur stor organisationen kommer att bli, eller i vilken utsträckning eventuella rekryteringar kommer att vara ersättningsrekryteringar, säger Sveriges Annonsörers styrelseordförande Leif Börjesson till Resumé.

Fakta/ De har lämnat Sveriges Annonsörer sedan i september 2018
Anders Ericson
, vd
Ulf Hermansson Samell,
vice vd och marknadschef
Tero Marjamäki, pr-ansvarig
Bugge Woldner, medlemskoordinator
Lin Eriksson Nordström, chef för digitala medier
Krister Bläsung, säljare
Jessica Nylund, key account manager

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Sveriges AnnonsörerReklam

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.