Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Styleby – Sveriges bästa nya tidskrift

Publicerad: 8 mars 2012, 13:42

Styleby – en vinnare.

Styleby är Sveriges bästa nya tidskrift. På torsdagens Resumébar tog Styleby-redaktionen emot utmärkelsen som den bästa nya tidskriften under 2011.


Ämnen i artikeln:

StylebyBästa nya tidskrift

Det kom 108 nya tidskrifter under 2011. Och juryn hade en ganska tufft jobb att utse först tio slutkandidater och sedan en vinnare.

– Lägstanivån bland 2011 års nya tidskrifter är högre än på länge. Tidningarna görs ut bra, det är ofta snygg layout även på tidningar som inte satsar så stort, konstaterade juryns Henrik Frenkel.

Juryn i Sveriges bästa nya tidskrift har bestått av Maria Westman, redaktionschef Appelberg, Frida Åber, printchef Carat, Henrik Frenkel, tidningsentreprenör, Olle Lidbom, mediekonsult och Resumés chefredaktör Claes de Faire.

Vinnare: Styleby
Motivering: "Har ett starkt varumärke, en chefredaktör med god fingertoppskänsla och modeoraklet Elin Kling. Visar att de lyckats genom att redan första året närma sig 30 000 i upplaga och öka utgivningen. Att de dessutom gör det i en hårt konkurrensutsatt nisch imponerar"

2:a: Magasin Morberg
Motivering:"En ny sorts kundtidning för ett nytt sorts varumärke. Unik och bryter mot Jante genom sin kaxighet. Man bläddrar och berörs och tycker sig vara på plats i Norrland. En väldigt stark närvaro i tidningen och outstanding formgivning"

3:a: Klassiska Bussar & Spårvagnar
Motivering: "Bygger vidare på retrotrenden och förlagets befintliga målgrupp på ett lustfyllt sätt. Initierat och bilddrivet utan att bli navelskådande och övernördigt. Av entusiaster för entusiaster."

Juryröster om kandidaterna 4-10:

• Icon: "Det är den största satsningen det senaste året och den Bonniers kommer att förlora mest pengar på. Den är en vår tids Reportage".

• Bruno: "Sjukt bra. Gjord med kärlek och passion".

• Hus & Hem Retro: "Fångar upp retrotrenden. Ett oemotståndligt hemma hos-reportage med Agneta och Björn, Benny och Frida från tidigt 70-tal"

• Vagabond Mat: "Kul grepp: Korsbefruktar två olika tidningstyper. Gör det på ett nytt och modernt sätt".

• Isabella: "Skön form. Går rakt in på svenska marknaden".

• Book: "Otroligt välgjord och står för en ny idé".

• Rodeo: "Har haft en tydlig internetstrategi kopplat till sin lansering. Det är en lyxig och snofsig kundtidning för deras webb. Bra gjort och det ger cred"

Janne Sundling

Ämnen i artikeln:

StylebyBästa nya tidskrift

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.