Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

”Supporttekniker :)” – älskad och hatad

Publicerad: 24 april 2013, 12:21

Josefine Övegard, regionchef på Peak IT.

Den annorlunda formulerade jobbannonsen från IT-företaget Peak IT har fått stor uppmärksamhet i sociala medier. Vissa stör sig på den – andra gillar den. Hur som helst funkar den, – Vi har fått över 200 ansökningar, det är mycket mer än normalt. Vi hade inte väntat oss så mycket uppmärksamhet, säger Josefine Övegard, regionchef på Peak IT.


Platsannonsens rubrik är försedd med en smiley,  och så här står det inledningsvis:

"Waaaazaaaa? :P Vi växer så det knakar och letar nu en till crew member inom support och helpdesk! Som supporttekniker använder du dina grymma skills inom data för att guida och hjälpa mindre skillade n00bz med sina dataproblem? du är helt enkelt the goto guy som folk kontaktar först när saker inte lirar som dom ska! :D"

Det är ingen copywriter som krystat fram något – annonsen är skriven av Mikael Wikström, en av företagets rekryterare i Stockholm.

–      Vi tycker om att göra lite saker annorlunda och sticka ut. Den har spridits väldigt mycket. En del är irriterade och tycker att det är oseriöst, men de flesta är positiva och gillar den, säger Josefine Övegard som nu kan välja och vraka bland ansökningarna.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.