Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Svarta siffror för Metro

Publicerad: 19 juli 2010, 08:03

Metro Internationals vinst ökade rejält under det andra kvartalet 2010. I Sverige steg försäljningen med 17 procent och vinsten tredubblades jämfört med samma kvartal i fjol. – Det är ett väldigt bra resultat, säger Andreas Ohlson, vd för Metro Sverige till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Andreas OhlsonMetroMetro International

Metros vd Andreas Ohlson har all anledning att känna sig nöjd. Foto: Isabelle Ödesjö

Metrokoncernen ökade sina intäkter lika för lika med runt sex miljoner euro och vinsten landade på plus 476 000 euro – en rejäl ökning mot motsvarande kvartal 2009 då en förlust på drygt 3,5 miljoner euro noterades. Försäljningen av olycksbarnet i Grekland i kombination med stora framgångar i Hong Kong och Sverige bidrar kraftigt till det goda resultatet.

Metro Sverige är som sagt ett stort utropstecken med en vinst på 3,3 miljoner euro, vilket kan jämföras med fjolårets andra kvartal där vinsten stannande på en miljon euro. Försäljningen ökade med 17 procent och den starkaste tillväxten står elektronik, konfektion och fordon för enligt Metro. Vd Andreas Ohlson är mycket nöjd med läget för verksamheten i dagsläget.

– Försäljningsökningen i kombination med att vi har lyckats hålla kostnaderna under kontroll gör att vinsten har ökat så kraftigt, säger han.

VM i fotboll och det kungliga bröllop är två orsaker till det goda resultatet, men inte avgörande för tillväxten enligt Andreas Ohlson.

– Fler och fler annonsörer lockas av vårt erbjudande och vårt starka varumärke. Vi har en väldigt djup räckvidd i storstäder och når väldigt många ungdomar, säger han.

Nu tittar företaget på olika möjligheter att utveckla verksamheten och att hitta nya intäkter. Framförallt är det nätet som ska bli det stora framstegsområdet framöver.

– Vägen framåt handlar om att utveckla tidningen och samtidigt hitta nya källor till intäkter. Vi tittar framför allt på nätet och utvecklar tjänster inom bland annat jobb, mode och resor, säger Andreas Ohlson.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.