Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

SvD och Chef i nytt samarbete

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Svenska Dagbladet fortsätter att söka samarbeten med andra redaktioner för att fylla sin tidning med innehåll. Nu har man kommit överens med tidningen Chef om att de ska ta fram det redaktionella innehållet till SvD:s Nytt Jobb-avdelning. (UPPDATERAD)


Sedan tidigare har SvD samarbete med Financial Times, Bon, Gourmet, Superplay och Mobil. Chef blir alltså tidningens sjätte redaktionella partner av den här typen.- Vi är allmänt mycket öppna för samarbeten som ger läsaren en bättre tidning. Och det finns ett antal områden där vi inte besitter den kompetens som krävs och därför inte har möjlighet att ha samma höga kvalitet som vi nu får, säger Lena K Samuelsson, chefredaktör på Svenska Dagbladet.- Skulle vi producera det själva skulle vi sannolikt behöva bygga ut redaktionen och då skulle det drabba något annat. Det handlar om att sätta läsaren främst.Chefs material kommer att vara en del av SvD:s helgtidning Magasinet. Avdelningen Nytt Jobb lanserades i oktober och har hittills främst gjorts med hjälp av frilansare. Men nu väljer man att ingå ett avtal med Chef i stället.Första numret av Magasinet som Chef bidrar till kommer ut 12 januari.

Henrik Axelsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.