Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Svensk Damtidning la ut deras personnummer

Publicerad: 24 mars 2010, 08:23

Svensk Damtidning publicerade Victorias och Daniels hindersprövning på nätet utan att ”maska” deras personnummer. – En miss av oss, det gick för fort och vi ska åtgärda det, säger chefredaktören Karin Lennmor till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Karin LennmorSvensk Damtidning

Daniel och Victoria. Foto: Scanpix.

Svensk Damtidning, som nyligen var i blåsväder med blogginlägget som påstod att drottning Silvia har alzheimer, publicerade i dag kronprinsessans och Daniel Westlings hindersprövning men frångick kutymen – deras fullständiga personnummer var synliga för läsarna.

Publiceringen av personnumrena är varken olaglig eller något som strider mot pressetiken, men kutymen är att maska, det vill säga dölja, de fyra sista siffrorna. Svensk Damtidning maskade inte heller deras telefonnummer. Även Expressen publicerade hindersprövningen men dolde såväl personnummer som telefonnummer.

– Vi ska maska detta, det gick för fort, säger Karin Lennmor.

– De har inte skyddade identiter, det är offentlig handling, men man lämnar ju inte gärna ut sina fyra sista siffror själv, så det klart att det ska maskas. Även telefonnumren, även om de numren går till Hovet och inte direkt till dem. Men det är mest för att Hovet ska slippa bli nedringt som vi gör det, säger hon.

Hon tycker inte att det är någon stor blunder.

– Det är inget större problem, det går ju att ”Dafa” dem om man vill det.  Men det var ett misstag från vår sida som vi nu rättar till, säger hon.

Resume.se har sökt Hovet för en kommentar.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.