Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Svenska byråer till final i "kundtidnings-VM"

Publicerad: 9 oktober 2009, 14:50

Idag offentliggjordes vilka bidrag som tagit sig vidare i International Customer Publishing Awards. Tidningskompaniet har dubbla nomineringar. Appelberg och Bee Productions har var sin.


Ämnen i artikeln:

TidningskompanietAppelberg

Jens Strömberg, vd Tidningskompaniet.

Det är första gången som kundtidningar och annan redaktionell kommunikation får ett världsmästerskap. I tävlingen finns bjässar som Publicis Blueprint och BBC Custom Publishing.

Tidningskompaniet har nominerats för Ifs årsredovisning och bästa video för Volvo Trucks. If.
– Jag är förstås stolt för vår och våra kunders räkning. Men det är också en milstolpe i branschens utveckling. Precis som reklambranschen får vi nu en global tävling, och det är roligt att nordiska byråer hävdar sig väl där, säger Jens Strömberg, vd på Tidningskompaniet i en kommentar.

Konkurrenten Appleberg har tagit sig till final med bidraget Shape gjord för kunden SCA. Bee production är nominerade för Lyckoslanten gjord på uppdrag av Swedbank.

Bakom tävlingen står den brittiska organisationen APA – the Association of Publishing Agencies. Sammanlagt är det 420 bidrag som tävlar i 25 kategorier. Vinnarna utses på en gala den 25 november i London.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

TidningskompanietAppelberg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.