Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag15.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Nyheter

Svenska Spel förlänger avtalet med hockeyförbundet

Publicerad: 17 Januari 2019, 15:19

Svenska Spel förlänger sitt sponsoravtal med Svenska Ishockeyförbundet. Det nya avtalet inklusive optionsåren är värt drygt 200 miljoner kronor.


Ämnen i artikeln:

Svenska Spel

Den nya spellagstiftningen har inneburit stora förändringar för statliga Svenska Spel. I höstas stod det klart att Svenska Spel tappade sponsringen av Allsvenskan, ett avtal man haft i 85 år.

Svenska Spels marknadschef Joakim Mörnefält har tidigare berättat för Resumé om de utmaningar bolaget står inför.

LÄS MER: När spelkartan ritas om – så ska Svenska Spel fortsätta vara relevanta

Nu har man i alla fall gjort klart med en förlängning av ett av de större sponsoravtalen i Sportsverige – Svenska Ishockeyförbundet. I och med avtalet förlänger man samarbetet till år 2025. Avtalet beräknas vara värt cirka 200 miljoner kronor.

– Ishockey är en av våra allra mest omtyckta idrotter och varje år står våra landslag för fantastiska insatser. Samarbetet möjliggör att vi kan vara med och utveckla svensk ishockey hela vägen, från de allra minsta i Tre Kronors Hockeyskola, till våra folkkära landslag på dam- och herrsidan, säger Patrik Hofbauer, vd på Svenska Spel.

– Vi är mycket glada över att vårt långvariga samarbete med Svenska Spel fortsätter. Långsiktigheten i Svenska Spels engagemang betyder oerhört mycket och ger oss förutsättningar att realisera vår vision om att bli bäst på alla nivåer, göra ishockeyn tillgänglig för fler och vara Sveriges mest engagerande idrott. Svenska Spel värnar också om idrotten och bedriver sin verksamhet med en hög grad av spelansvar vilket är viktigt för oss vid en ny licensmarknad, säger Tommy Boustedt, generalsekreterare vid Svenska Ishockeyförbundet.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Svenska Spel

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.