tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Svenska Spel i stor sponsorsatsning värd 180 miljoner

Publicerad: 1 juli 2019, 06:30

Svenska Spel tecknar avtal med SOK och skidförbundet, IKEA lanserar eget typsnitt och svensk byrå hjälper Kina att skapa positiv bild i Almedalen. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Under förra sommaren stod det klart att Svenska Spel tappar det attraktiva sponsorskapet av Allsvenskan i fotboll till huvudkonkurrenten Unibet. Nu står det klart att det statliga bolaget tecknat två nya nyckelavtal för att stärka sin koppling till sporten. Under måndagen presenterades långsiktiga avtal med såväl Svenska Skidförbundet och SOK. Båda avtalen har startdatum i dag och löper på sju år och är värda 80 miljoner respektive 100 miljoner kronor. I ett pressmeddelande meddelar Svenska Spel att sponsringen bland annat syftar till att stötta talangutvecklingen. Spelbolaget passar på att sätta ljus på det nya avtalet genom seminariet Hur ska Sverige slå medaljrekord i kommande olympiska spel? Under måndagmorgonen.

IKEA lanserar eget typsnitt
IKEA har i dagarna lanserat ett nytt typsnitt inspirerade av kundernas skapelser från möbeljättens soffbyggar-verktyg Vallentuna. Typsnittet bär namnet Soffa Sans och är tillgänglig för alla. Totalt handlar det om hundratals konsumenter som bidragit till underlaget genom att använda IKEA:s mjukvara och publicera sin design I sociala medier. Varje bokstav i typsnittet är formad av bitarna i en soffaTypsnittet Soffa Sans har tagits fram i samarbete med Proximity London och rymmer totalt 1434 soffor som sammanlagt skulle kosta så mycket som 106 320 pund i verkligheten. Det rapporterar The Drum.

Kraftigt ökade intäkter för Accenture Interactive
Konsultjätten Accentures Interactives intäkter växer med drygt 20 procent under 2019 och merparten av tillväxten är organisk rapporterar moderbolaget till brittiska Campaign.Accenture Interactive rapporterade intäkter på $8.5 miljarder dollar förra året vilket innebär att de kommer att passera $10 miljarder under 2019.

Svensk byrå hjälper Kina att skapa positiv-bild i Almedalen
Kina satsar tungt i Visby med en delegation på plats ambassadstoppar och handelskammaren. Under veckan ska de försöka etablera China Day på onsdagen den 3 juli med syftet att motverka den negativa bilden av landet. Den kinesiska närvaron i Visby sker med hjälp av den nystartade byrån Scandhof AB som drivs av Adam Hofmann, tidigare moderat kommunpolitiker i Nacka.
– Vad jag vet finns ingen annan byrå som skulle ta det här uppdraget med tång. Det finns en beröringskräck vad gäller public affairs och Kina. Att administrera den kinesiska ambassadören i demokratiarenan Almedalsveckan kan var kontroversiellt, säger han till Dagens Opinion.

Per Bolund lyfte delningsekonomin i talet
Under sitt tal hyllade Miljöpartiets nya språkrör Per Bolund delningsekonomin och möjligheten att låna och dela tjänster. Han vände sig också mot Moderata ungdomsförbundet som var på plats i Almedalen, rapporterar Expressen.
– Kommer ni ihåg när Muf hade en kampanj där det står "jag älskar att äga", vi borde ha en ny kampanj där det står "jag älskar att äga - tillsammans", sade Per Bolund och möttes av en stor applåd.
Tidigare under söndagen hade Per Bolund berättat på Expressens scen att han hade lagat sin egen skjorta med flera stygn.
– Jag tror att det finns en gammal myt om att det enda som skapar jobb är masskonsumtion, sade han under sitt tal.

Trump tillåter åter försäljning till Huawei
I samband med G20-mötet i Osaka och efter samtalet med Nordkoreas diktator Kim Jong-un meddelar den amerikanska presidenten Donald Trump att amerikanska bolag nu åter får sälja produkter till Huawei. Tidigare var företaget svartlistat i USA.
Trumps strider mot med det amerikanska handelsdepartementets embargo, och Trump har inte bekräftat att svartlistningen upphör, skriver Business Insider.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev