Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Svenska Spel sparkar vd:n

Publicerad: 23 juni 2010, 13:50

Meta Persdotter avsätts från vd-posten på Svenska Spel. Det meddelar styrelseordförande Margareta Winberg i ett pressmeddelande nu på eftermiddagen.


Meta Persdotter tillträdde jobbet som vd för statliga speljätten Svenska Spel för ett och ett halvt år sedan, i januari 2009. Fjolåret blev bolagets tredje bästa någonsin sett till det ekonomiska resultatet, enligt pressmeddelandet.

Trots det byter styrelsen ut vd med omedelbar verkan.

– Meta Persdotters uppdrag har bland annat varit att ytterligare förstärka det sociala ansvarstagandet i bolaget, ett arbete som också genomförts på ett bra sätt och som kommer att vara fortsatt viktigt för bolaget. Bolaget har dessutom genomfört ett tufft omorganisationsarbete där vissa delar har fungerat och andra inte. Vid en samlad bedömning har styrelsen beslutat att rekrytera en ny vd, säger Margareta Winberg, styrelseordförande för Svenska Spel.

Rekryteringsprocessen av ny vd inleds omedelbart. Under tiden går Anders Hägg, idag ekonomidirektör i Svenska Spel, in som tillförordnad vd.

Ulrika Fjällborg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.