Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Svenska värderingar på besök i Arabemiraten

Publicerad: 26 september 2019, 14:32

Max Landergård och Aurore Belfrage.

Vad skiljer Världsutställningen från Davos eller Almedalen? Vad är den 150 åriga utställningens syfte i dag? När Sveriges monter snart är på plats inför Expo2020 i Dubai bjuds den svenska organisationens representant Aurore Belfrage in till Kommunikationspodden.


1851 fick världen först skåda världsutställningen. Då var det London som fick stå värd för ett evenemang som präglades av ingenjörskonst och frihandelsfrågor. I Dubai 2020 är det dags igen. Expo2020 är den organisation som fått i uppdrag från handelsministern att representera Sverige under världsutställningen. Där sitter Aurore Belfrage i styrelsen utöver uppdrag som kolumnist, investerare och att driva egen podd.

– Syftet med världsutställningen är att ses och skapa en internationell plattform där man skakar tass och bygger broar. Världsutställningen är inte olik olympiska spelen eller VM i fotboll. Här samlas länder inför ett gemensamt intresse, säger hon.

Vilka idéer pratar ni om på Världsutställningen, till skillnad från Davos och Almedalen?
– Davos har inte varit lika demokratiskt. Här går länder in med hela sitt smörgåsbord. Vi kommer se alla från statsöverhuvuden till skolklasser. Skolklasser är det roligaste, som kommer besöka och titta, säger hon.

Den svenska paviljongen ingår i Expo2020:s Hållbarhetssatsning.

– I diskursen i dag så är vi rädda för högerpopulism och det faktum att vi har så stora orättvisor i samhället, alltså inte social mobilitet, är en stor del av problemet.

Och jag tänker att det känns ju ganska ironiskt att ha ett sådant fokus i ett land som förenade arabemiraten? Hur ser yttrandefrihetsfrågor ut där, som vardagssociala regler de har där?
– Inte riktigt som i Sverige, säger hon.

Hur samtalet utvecklas härifrån kan du höra i Kommunikationspodden!

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.