Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sverige världsbäst på årsredovisningar

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

Fyra svenska företag bland de tio bästa. Det blev resultatet av årets rankning av årsredovisningar som undersökningsföretaget E-com gör varje år.


Det amerikanska undersökningsföretaget E-com väljer  varje år ut 350 årsredovisningar från världens alla länder för en utvärdering. Av dessa rankas 200 stycken. Och de svenska klarar sig utomordentligt bra i konkurrensen. På andra plats, efter segrande Bank om Montreal, placerar sig Electrolux och på tredje SCA. Samtliga tre får högsta betyg: världsklass. På Intellecta, som utformat Electrolux årsredovisning i samarbete med företaget i fråga, är man mycket stolta. Även förra året låg Electrolux bland topplaceringarna: på tredje plats.E-com motiverar årets placering med bland annat att Electrolux rapporterar både rättvisande och med humor. Öppenheten var också ett kriterium som belönades.- Vi presenterar både sådant som är bra och som är dåligt,säger Anders Borg på Intellecta. Denna öppenhet premieras. Vi har också försökt presentera vd:s ord på ett annorlunda sätt, och använda ett annat formspråk än vad man är van vid i årsredovisningar.De andra svenska företagen som placerade sig var Volvo på femte plats och SAS på sjunde plats. Båda dessa fick näst högsta betyg.

Karin Jansson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.