Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Sverker Olofsson

Publicerad: 3 juni 2010, 09:08

Sverker Olofsson, programledare för ”Plus” som sänder sitt sista ”Plus”-program, ”Plus de första 23 åren”, idag torsdag den 3 juni.


Ämnen i artikeln:

PlusSverker Olofsson

Sverker Olofsson

Vad har du varit mest förbannad på?
– Ett typexempel är att någon har handlat på Coop och när man kommer ut är bilen borta. Försäkringsbolaget säger att det är en bil som inte går att stjäla och personen måste bevisa att den är stulen.

Vad har du för anekdoter?
– Inte så många, men jag kommer ihåg när vi gjorde ett smaktest av falukorv och åkte ut till ett älgjakt­lag. Man kan bara fråga sig hur man ska skilja ut hur rå korv smakar. Ett stort företag blev sämst och tappade i försäljning, medan ett mindre företag, Toppchark i Bastuträsk, gick bra. Senare fick vi reda på att Toppchark stod på ruinens brant, men fick ett rejält uppsving av testet.

Hur har du kunnat hålla ditt engagemang? 23 år måste vara någon form av rekord.
– Jag ser det som att man ökar sin kunskap varje dag och därmed sin tyngd som konsumentreporter.

Vad gör du härnäst?
– Dels ska jag och Linda Nilarve leda en ekonomisk slutdebatt inför valet i höst, dels startar mitt nya intervjuprogram sista veckan i september.

Hur upplever du att företagens medievana har förändrats?
– Många medietränare säger att man ska erkänna sina fel. Så det har blivit allt vanligare att företag betalar tillbaka snabbt. Avigsidan är att det blir krystade svar. Här är det bara att konstatera att vi som jobbar med journalistik är bättre än medietränarna och kommer runt detta.

Vem blir din ersättare?
– Det skulle jag också bra gärna vilja veta. Så pressa gärna på.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

PlusSverker Olofsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.