Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

SVT hämtar nöjeschef från sporten

Publicerad: 16 april 2008, 11:52

SVT förordar Mathias Engstrand som ny programchef för nöje på SVT. Idag är han ansvarig för programutveckling och projektledare för SVT Sports stora mästerskap.


Mathias Engstrand byter sport mot nöje. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Mathias Engstrand har varit anställd på SVT i 13 år. Den största tiden har han jobbat med sport som programledare, redaktör och reporter. Men han har också jobbat på Uppdrag Granskning och gjort dokumentärfilm.  Innan han tillträder som nöjeschef ska han ansvara för SVT:s sändningar vid OS i Peking.
– Just nu ligger mitt fokus på OS i Peking. Men jag ser redan fram mot jobbet som nöjeschef, det är en stor utmaning och det ska bli otroligt spännande att ta tag i det här till hösten, säger Mathias Engstrand.

Mathias Engstrand ersätter Peter Nyrén som lämnar SVT för att jobba med sitt egna produktionsbolag Hallucination. Margareta Feldt-Arehn är tillförordnad programchef för nöje på SVT Stockholm i väntan på att Mathias Engstrand ska tillträda tjänsten.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.