Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

SVT-kvinnorna rasar över Josefssons lön

Publicerad: 18 mars 2014, 06:44

Foto: Janne Sundling

Kvinnorna på SVT rasar över löneskillnader, Rupert Murdochs twitterhaveri och moderaternas hundtrick är några av ämnena i dagens morgonsvep.


SVT-kvinnor upprörda över Janne Josefssons miljonlön

400 000 kronor skiljer i lönekuverten. Trots att Janne Josefsson och Karin Mattisson har samma tjänst på SVT:s "Uppdrag granskning".
– En orimlig skillnad, säger SVT-programledaren Babben Larsson till GT.
[Janne Josefsson svarar på kritiken här]

Rupert Murdochs twitterhaveri

Någon av mediamagnaten Ruper Murdochs medarbetare måste sätta twitterlås på hans mobil. När nyheten om att Guinness drar tillbaka sitt sposorskap av S:t Patrick's Day-paraden i New York eftersom den inte tillåter HBTQ-personer att gå med, twittrade Murdoch:
"Var ska detta sluta? Guinness drar sig ut religiös parad mobbade av gay-oragnisationer som vill ta över. Hoppas alla irländare bojkottar spektaklet."
Denna och andra av Murdochs tweets finns att läsa på Huffington Post.

Björn Ranelids märkliga reklamuppdrag

Författaren Björn Ranelid fortsätter enträget att använda sitt bildspråk i reklamsammanhang. Den här gången är det fastighetsbolaget Klövern som köpt in ordkonstnären till en två minutersfilm där han berättar om vilka fantastiska människor som hyr av Klövern, berättar tidningen Fastighetsvärlden. Filmen finns efter morgonsvepet.

Kvinnor i huvudrollen drar in mer pengar än män

Janne Josefsson må tjäna nästa dubbelt så mycket som sina kvinnliga kollegor, men i Hollywood är det just nu kvinnliga huvudroller som drar in mer pengar till filmbolagen än män.
Bruce Handy har gjort en uträkning för Vanity Fair.

Moderaterna kör hundtricket

Klä din hund i ett moderat budskap och locka andra hundägare till Moderaterna. Det är ett den senaste kommunikationsstragin inför valet, skriver DN.

Krister Berntsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.