Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

SVT-medarbetare: "Fichtelius måste välja jobb"

Publicerad: 8 november 2007, 12:22

Erik Fichtelius kan inte både jobba med sitt Persson-projekt och samtidigt kommentera politik i rutan. Det anser nu flera tunga SVT-medarbetare.


I morse hölls ett stormigt nyhetsmöte på SVT. Detta efter att Resumé avslöjat att SVT:s politiska reporter Erik Fichtelius håller på med ett hemligt intervjuprojekt med statsminister Göran Persson.Enligt uppgifter till Resumé gick KG Bergström till hårt angrepp på Erik Fichtelius.Han menar att Fichtelius måste hoppa av jobbet som politisk reporter eller hoppa av Perssonprojektet. Denna uppfattning delas av många av SVT:s nyhetsreportrar och även Erik Fichtelius närmaste chef Per Einarsson. Även nyhetsankaret Claes Elfsberg tycker att de två uppdragen är svåra att förena.- Som dokumentärprojekt är Persson-intervjuerna utmärkt. Men jag tycker att det är svårt att hantera det samtidigt som han är intervjuare och politisk kommentator, säger Elfsberg.- Det här måste redas ut tillsammans med hans arbetsledare annars finns en stor risk att förtroendet naggas i kanten.I Dagens Nyheter i går bekräftade Eva Hamilton, chef för nyheter och fakta på SVT, att det finns ett skrivet avtal för projektet. Flera anställda på SVT har krävt att få se avtalet. Men hittills har inte ledningen "hittat" avtalet.Resumé har sökt Eva Hamilton för en kommentar.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.