Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

SVT plockar bort Rewirs dokumentär

Publicerad: 5 oktober 2011, 14:24

SVT plockar nu bort Rewirs dokumentär "De digitala seniorerna" efter Resume.se:s avslöjande tidigare i dag. – Det var fel att sända programmet, säger Kent Wennström, chef för programsekretariatet på SVT, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

RewirEricsson

Från "De digitala seniorerna". Foto: SVT

Tidigare i dag rapporterade Resume.se om Rewirs dokumentär ”De digitala seniorerna” som sändes i torsdags. Rewir hade fått betalt av både SVT och Ericsson, som den var den ursprungliga kunden och en uppdragsgivare i Rewirs portfölj sedan år tillbaka.

Efter att Resume.se uppmärksammat det hela väljer SVT nu att lyfta filmen från SVT Play. Detta på grund av interna riktilinjer som säger att en finansiär av en film inte får medverka i filmen. I fallet med ”De digitala seniorerna” fanns en representant från Ericsson med i filmen.
– Det var fel att sända programmet, säger Kent Wennström.

Han fortsätter:

– Vi hanterar stora volymer och bedömningarna görs från fall till fall. Vi brukar inte snubbla över sådant här men nu skulle det ha sett annorlunda ut.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

RewirEricsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.