Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

SVT plockar marknadschef från MTG

Publicerad: 1 april 2009, 08:25

Lotta Bergman blir SVT:s nya marknadschef. – Det ska bli otroligt spännande att arbeta med SVT som har en väldigt stark position på den svenska tv-marknaden, säger Lotta Bergman. Hon kommer närmast från tjänsten som marknadschef på MTG


Ämnen i artikeln:

MTGSVTHelga Baagøe

Lotta Bergman – nu på SVT.  Foto: SVT

Lotta Bergman är 38 år och har tidigare bland annat arbetat som projektledare på Lowe Brindfors.
Hon har också arbetat i sex år för TV4  med bland annat varumärkesfrågor och affärsutveckling.
Under åren 2007-2008 var Lotta Bergman marknadschef för MTG-kanalerna TV3 och TV6, ett jobb som idag innehas av Robert Kviby.

– SVT1 är ju tillbaka i positionen som Sveriges populäraste tv-kanal. Att förtydliga varumärket och erbjudandet ytterligare i en tid när konkurrensen med rörliga bilder hårdnar är en utmaning jag ser fram emot., säger hon i en presskommentar.

Lotta Bergman ska  rapportera  till SVT:s kommunikationsdirektör Helga Baagøe och  ingå i programledningen på SVT.

- Vi har redan en stark marknadsföringsapparat på SVT. Lotta Bergman är mycket van att driva kreativa projekt, hon kan marknadsföring och tv-branschen. Under hennes ledning kommer SVT:s marknadsföring att bli ännu vassare, säger Helga Baagøe i en kommentar.

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

MTGSVTHelga Baagøe

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.