Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

SVT:s sponsorskyltar fälldes igen

Publicerad: 8 november 2007, 12:21

SVT har fällts i Granskningsnämnden ännu en gång och riskerar ett vite på 200,000 kronor. Denna gång gäller fällningen de reklamskyltar som SVT visat i sina sportsändningar, uppger Granskningsnämnden.


I sändningarna från världscupen i skidskytte i Östersund 2002 förekom elektroniska skyltar med företagsnamn som visades i samband med tidtagningstavlor och resultatlistor. Reklamskyltarna visades cirka 70 gånger under den drygt två timmar långa sändningen. Granskningsnämnden fann därmed att SVT bröt mot reklamförbudet i sitt sändningstillstånd.SVT har fällts två gånger tidigare för samma sak. Därför beslutade nämnden att hos Länsrätten i Stockholms län ansöka om ett påförande av en särskild straffavgift om 200,000 kronor.Tidigare fälldes SVT fälldes för att ha visat skyltar med företagsnamn i motorsportprogrammet Race den 29 maj 2002. Eftersom SVT medgav att programmet inte borde ha sänts i den utformning det hade, fann Granskningsnämnden i detta fall inte skäl att ansöka om särskild avgift. Besluten var enhälliga.

Jessica Claesson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.