Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

SVT suddar ut reporterns bröst

Publicerad: 22 oktober 2009, 09:27

Ansvariga utgivaren på Västerbottensnytt sitter nu på morgonen i ett extramöte om den omdebatterade bröstinzoomningen. SVT har nu suddat ut reporterns urringning.


Ämnen i artikeln:

SVT

SVT har nu suddat ut reporterns bröst.

Inslaget, där reportern Helene Albrektson först åker skidor på konstnön i Tärnaby och sedan tar av sig overallen och får sin urringning i rosa bikinitopp inzoomad, har skapat rabalder.

Helene Albrektson säger att det inte var meningen att det skulle bli så närgångna bilder, men kameramannen hade inte tid att ta om sekvensen.

Helene Albrektson menar sjäv att det faktum att hon är ”ganska storbystad” kan vara en förklaring till att inslaget väckt sådan uppmärksamhet. Hon tycker att det är en storm i ett vattenglas.

– Det finns verkligen viktigare saker att diskutera än en urringning när man tittar på vår omvärld, säger hon till Expressen.

Nu har SVT suddat ut hennes bröst i inslaget.

Västerbottensnytts ansvariga utgivare Eva-Britt Lennelöv, som på torsdagsmorgonen satt i ett extra utvärderingsmöte om inslaget med hela SVT Umeå.

– Vi har ”blurrat” urringningen i konsekvensens namn eftersom det var olyckligt att det var med från början. Det var ett misstag.

Men är det så farligt?

– Det kan uppfattas som olämpligt i ett nyhetsinslag och det stjäl uppmärksamhet från själva inslaget. Det upplevs som stötande och kränkande för en del personer.

Eva Britt Lennelöv säger att hon sedan i förrgår kväll inte har gjort något annat än ägnat sig åt inslaget och debatten som följt.

Inslaget har anmälts till Granskningsnämnden för radio och tv.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.