tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Swish lyfter fram företagare i ny miniserie

Publicerad: 29 oktober 2019, 07:57

200 000 företagare i Sverige erbjuder Swish som betalsätt i höst släpper tjänsten en serie av femton kortfilmer med företag som har en annorlunda historia.

Ämnen i artikeln:

ContentSwish

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Enligt rapporten "Svenskarna och internet 2019" som släpptes för två veckor sedan använder idag 80 procent av svenska folket Swish. Även antalet företag och e-handlare som väljer att ansluta sig till Swish växer och det är dessa som tjänsten nu väljer att sätta ljus på i nya kampanjen.

– Det finns så otroligt många fantastiska och inspirerande entreprenörer och personligheter där ute som alla tar Swish. Den här serien är till för att hylla de och samtidigt ge en glimt av bredden och utbudet av kreativa företagare och människor i Sverige, säger Pär Ekroth, CMO på Swish i en kommentar.

Bakom produktionen ligger Swish och byrån Brand New Story. I fokus står företag som står ut, på ett eller annat sätt. Entreprenörer som säljer annorlunda produkter, kreativa tjänster, är nytänkande eller härliga karaktärer helt enkelt. Gemensamt är att alla erbjuder sina kunder att betala via Swish.

Kortfilmerna om dessa entreprenörerna kommer att synas i Swish egna kanaler och i köpta digitala kanaler. Det är personerna bakom företagen som står i centrum, inte Swish som produkt. Kreatör och producent för filmerna är Henrik Wahlström som är en av medlemmarna i humorgruppen bakom Instagramkanalen "Pantamerahumor".

– De femton filmerna sträcker sig över ett oerhört brett område. På så vis ville jag visa hur alla sorters företag, som sysslar med diametralt olika saker runt om i Sverige, alla har gemensamt att de accepterar Swish som betalmedel. Vare sig de säljer rustningar eller utför kiropraktik på hundar: deras företagssatsningar fungerar, och Swish är en del av framgångskonceptet, säger Henrik Wahlström i en kommentar.

Företagen som porträtteras i filmerna är:

Kalthoff axes
Östersunds brädklubb
Kawaii
Fitnessfika
Fryx Games
Henry Rude
MyIDolls
SK Vokalproduktion
Gripheim
Lampor till allt
RH Nordic
Sport dog academy
Femkonst
Kally X Birger
Serien är framtagen tillsammans med Brand New Story.

Kundansvarig och projektledare: Klas Lindberg

Kreatör, producent och regissör: Henrik Wahlström

Huvudfotograf: Stefan Bors

Efterbearbetningsproducent: Viktor Kasurinen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev