måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Swish till e-handlarna: det här händer om kunderna inte kan betala via oss

Publicerad: 12 maj 2023, 12:00

Foto: Pressbild

Swish är sedan länge en del av svenskarnas vardag. I sin nya kampanj tar de tillvara på maktpositionen genom att visa på hur svenskarna reagerar när det inte går att använda betaltjänsten i e-handeln.

Ämnen i artikeln:

Borg & OwilliSwishKampanjPR-kampanjReklamkampanj

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Swish har lyckats med vad många företag drömmer om – företagsnamnet har blivit ett verb. Det är därtill ett av Sveriges mest populära varumärken och används av drygt åtta miljoner svenskar. I betalningstjänstens nya kampanj, framtagen av Borg Owilli, tar de fasta på sin starka position.

Även om många implementerat det finns det fortfarande e-handlare som inte har tjänsten som betalningsalternativ, en situation som byrån nu dramatiserat. I filmen följer vi en idyllisk familj där swishandet blivit del av varje konversation och interaktion, men när det plötsligt inte går att betala med tjänsten uppstår panik.

– Att inte erbjuda Swish i sin e-handel är … dumt, helt enkelt. Vi har tagit fasta på det och velat göra en humoristiskt dum film med uppskruvat tempo. Skratt är ett effektivt sätt att nå människor, även de vars beslut och beteenden man vill påverka, säger Erik Reimers, creative director på Borg Owilli.

Kampanjen är den första Borg Owilli tagit fram för Swish och filmen är producerad i samarbete med produktionsbolaget Team Cotton. Byrån står även bakom strategiarbetet.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om YouTube är blockerad under “Visa våra partners”.

Arbetsgrupp

Swish:
Charlotta Lindblad - Marketing and Communications Manager
Borg Owilli:
Bill Hall, Strategisk projektledare
Erik Reimers, Creative Director
Gabriella Jerlström, Senior Content Manager
Vincent Janér, Planner
Louise Lehmann, Planner
Ellinor Lagerberg, Campaign Manager
Team Cotton:
Fabian Svorono, Director
Ben Cotton, Producer
Amanda Edin, Projektledare

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev