Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Systemet gör kampanj med Ebba von Sydow

Publicerad: 28 april 2008, 13:14

Ebba von Sydow, Adam Tensta, Magdalena in de Betou och Jacob Eklund är kändisarna som ställer upp i Systembolagets färska webbkampanj.


Ebba von Sydow gör reklam mot langning. Bild från kampanjsajten.

De fyra får också sällskap av läkaren Stefan Sparring på Maria Ungdom och psykologen Bengt Grandelius. Kampanjen är enkel till sin uppbyggnad. De sex aktörerna ska rada upp olika argument mot att köpa ut.

– Vi tycker att det är väldigt kul att Ebba von Sydow ställer upp. Hon var med i TV4 i morse och är väldigt klok. Även Adam Tensta tror vi kommer att vara viktig för att nå ut till de unga, säger Björn Rydberg presschef på Systembolaget.

Webbkampanjen kommer att få draghjälp av bannerannonsering och en ny reklamfilm i tv.

– Det blir en stor satsning nu inför Valborg. Vi kommer att ha affischer i butik och dessutom samarbeta med Polisen för att komma åt langarna.

Har ni satt upp något mål för kampanjen?
– Det är svårt. Men det vi sett sedan år 2000 är att både konsumtion och langning till de som är 15 och yngre minskar.Kolla in kampanjsajten

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.