Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Talentum byter ut Sverige-vd:n

Publicerad: 30 augusti 2013, 07:03

Aarne Aktan.

Foto: Pressbild.

Koncernchefen för finska Talentum, Aarne Aktan, tar även över uppdraget som Sverige-vd. Den nuvarande Sverige-vd:n, Roger Thorén, går sida vid sida med honom för att bidra med kunskaper om den svenska marknaden, men åker ur ledningsgruppen med omedelbar verkan.


Ämnen i artikeln:

Aarne Aktan

Talentums koncernchef, Aarne Aktan, blir ansvarig för Talentums magasinsverksamhet i Sverige från och med den 30 augusti.

Den  nuvarande Sverige-chefen, Roger Thorén, går sida vid sida med honom  till hösten 2014. Han får då rollen som ”Sweden´s Business Specialist.”

Roger Thorén har däremot plockats bort från ledningsgruppen med omedelbar verkan.

Talentums  upplagechef, Tuomas Hämäläinen har utsett till chef för  magasinsverksamheten i Finland och tar också en plats i ledningsgruppen.

Han  får förtroendet i och med att han har lyckats öka nettoförsäljningen  under de senaste två åren trots den kärva situationen som råder på  marknaden.

Talentum menar att förändringarna ska modernisera koncernens verksamhet och framförallt öka dess vinst och konkurrenskraft.

Talentum ger bland annat ut Affärsvärlden, Dagens Media och Ny Teknik.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Aarne Aktan

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.