Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Talentum testar ny tidning digitalt

Publicerad: 14 juni 2010, 07:41

På onsdag släpper Talentum nya tidningen Ny Teknik Historia.
Men den kommer bara att finnas digitalt och ska ses som ett test inför en papperstidning.


Ämnen i artikeln:

Alma Talent

Ny Teknik Historia släpps på onsdag.

– Det finns ett enormt intresse för historietidningar. Det ges ut 8-9 tidningar som har runt 700 000 läsare. Vi märker också att det är ett stort intresse bland Ny Tekniks läsare för kuriosa-artiklar, säger Jan Huss, publisher på Talentum.

Den nya tidningen kommer att kunna laddas ner från Ny Tekniks hemsida. Den kommer också att vara i den digitala tidningsbutiken Qiozk, där den kommer att kunna laddas ner för att läsas på Iphone eller Ipad.

Att göra enbart en digital tidning är en kostnadsfråga. Ny Teknik Historia har gjorts med befintlig personal och delvis med redan publicerat material.

De som laddar ner tidningen kommer att få lämna ifrån sig kontaktuppgifter. På så sätt kommer Talentum kunna göra en läsarundersökning innan man fattar beslut om det blir en fortsättning på papper eller inte.
– Jag har ingen aning om hur tidningen kommer att tas emot. Det kan vara helt iskallt, eller så blir det en succé. De övriga historietidningarna ligger på runt 25 000 i upplaga och det är väl där vi också hoppas kunna placera oss på sikt.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Alma Talent

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.