Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tankesmedja ska göra Sverige hälsosammare

Publicerad: 20 augusti 2013, 07:08

Niklas Laninge, Jan Åman, Johanna Skantze, Roland-Philippe Kretzschmar, Joel Brosjö

Future Health Lab är en nybildad politiskt oberoende tankesmedja som samlar individer, företag och organisationer med ett intresse i frågor som rör individens hälsa och som i sin förlängning även påverkar hur företag, samhället och naturen mår.


Tankesmedjan ska jobba inom tre överlappande verksamhetsområden, med fokus på att samla in information, skapa och tillgängliggöra idéer och material samt söka och samarbeta med andra aktörer.

Tankesmedjans initiativtagare och ordförande Roland-Philippe Kretzschmar är vd för hälsokommunikationsbyrån MNML Agency, Niklas Laninge är psykologkandidat och operativt ansvarig på konsultföretaget Psykologifabriken, Bengt Matsson är miljö- och CSR-ansvarig på Pfizer, Johanna Skantze är vd för nätverket Generator Sverige, Joel Brosjö är UX-ansvarig och partner på Spotify Business, Jan Åman är kulturentreprenör i Atelier Slice och Katarina Gospic är hjärnforskare och driver konsultföretaget Brainbow Labs. Samtliga har ambitionen att ligga i framkant för att driva frågor som rör hälsa och välbefinnande.

– Målet är att vara en modern och annorlunda tankesmedja med djupare förståelse för allmänhetens och näringslivets perspektiv, inte bara vad som är av intresse för de politiska makthavarna. Vi vill finna, undersöka och lyfta fram områden som påverkar hälsan i Sverige, men idag ges för lite uppmärksamhet och betydelse. Genom en bred kompetens och öppenhet i perspektiven är jag övertygad om att vi kommer bidra med viktig kunskap inom området, säger Roland-Philippe Kretzschmar.

Future Health Lab rivstartar sin verksamhet som värdar för en workshop om Quantified Self under Digital Health Days, 21-22 augusti i Stockholm. Förutom Roland-Philippe Kretzschmar och Niklas Laninge från Future Health Lab medverkar även Henrik Ahlén, Ola Cornelius och Sara Riggare som medgrundat nätverket Quantified Self Stockholm.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.