Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tekniker för att sova bättre

Publicerad: 25 april 2019, 20:36

Max Landergård gästas av Björn Hedensjö

Hur sover du dig till välmående? Psykologen och författaren Björn Hedensjö konstaterar att fler sover sämre, men att det finns knep för hur du kan tackla problemet. Men ligger inte problemet djupare än att scrolla i mobilen för sent om natten?


Ämnen i artikeln:

KommunikationspoddenBjörn Hedensjö

Björn Hedensjö hade gjort sig en fin karriär inom mediesvängen. Han var chef för digitala kanaler på DN och satt i redaktionsledningen. Han lämnade allt och skrev som 35-åring in sig på psykologprogrammet.

– Det var lite jobbigt att gå från att vara någon till att vara en överårig student. Psykologprogrammet och läkarprogrammet är klassiska livskrisprogram. Det var en tröst att det fanns ett litet kluster för mig, för jag gick med reklamaren Stefan Pagréus och vi blev goda vänner, säger Björn Hedensjö.

I dag är han författare och färdigutbildad psykolog som snart kommer starta eget. En av böckerna behandlar området sömn och prestation.

– Man har kunnat se att sömnstörningar är vanligare i dag. Man har sett en kraftig försämring de senaste 20 åren. Och sömnproblem som började i medelåldern har klättrar ner i åldrarna, säger han.

Hur du tar dig an dina sömnproblem, det kan du höra tips om i veckans avsnitt av Kommunikationspodden.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.