Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Teknikhaveri släckte Rapport – Benny blev ofrivillig kändis

Publicerad: 10 april 2015, 05:27

Sändningsproducenten Benny Karlsson dök plötsligt upp i rutan

Foto: SVT

SVT-tittarna fick bekanta sig med ett nytt ansikte när gårdagens Rapport hade tekniska problem, ett ny optisk synvilla engagerar på nätet och Linkedin köper sajt för 13 miljarder kronor. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

CP+BRapportHenrik VingeFacebookStefan LöfvenSVTSverigedemokraternaLinkedin

Teknikhaveri i Rapport
SVT:s Rapport drabbades av ett teknikhaveri just när nyhetssändningen skulle inledas på torsdagskvällen. Testbilder från fel studio visades. Sedan blev det svart hos flera tittare. I de sex minuterna av Rapport varvades en svart ruta, med en bild från en regional studio.
I stället för programledaren Katarina Sundström dök ett annat ansikte upp i rutan – sändningsproducenten Benny Karlsson, som blev något av en ofrivillig kändis för tittarna. Eftersom han höll på att testa tekniken hade han valt att tillfälligt sätta sig på den tomma programledarplatsen.

– Jag har faktiskt gjort det en gång tidigare, för länge sedan. Då ringde en bekant och sa att "jag ser ju dig i bild". Men den här gången har ingen ringt, säger Benny Karlsson till SVT.

Teknikhaveriet berodde på ett växlingsfel hos SVT:s nätoperatör Teracom/Boxer Group.

Linkedin köper utbildningssajten Lynda
Jobbsajten Linkedin förvärvar utbildningssajten Lynda för 1,5 miljarder dollar, vilket motsvarar 13 miljarder kronor. Jeff Weiner, vd på Linkedin, säger i ett pressmeddelande att de båda sajterna har gemensamt att de vill hjälpa människor i karriären. Enligt Breakit består affären till 52 procent av kontanter och till 48 procent av aktier i Linkedin. Affären väntas slutföras i andra kvartalet 2015.

Nya internetgåtan: Går katten upp eller ner?  
Ni minns kanske bråket om huruvida en klänning var guldvit eller blåsvart? Nu har en ny bild som först publicerades 9gag.com fått nätet att gå bananas. Bilden visar en katt som går i trappor och frågan är: Går katten upp eller ner? I ena lägret finns de som påstår att trappans struktur och ljuset i bilden visar att katten går uppför. I andra lägret hävdar de med bestämdhet att katten går nedför, bland annat eftersom trälisten i trappan syns tydligt.

CP+B dominerar i Danmark
CP+B Köpenhamn bildades så sent som i slutet av 2013 av Mattias Birkvad och Kristoffer Gandsanger. När nomineringarna till den danska reklamtävlingen Creative Circle släpptes är man den näst mest nominerade reklambyrån med tio vinstchanser. I den digitala kategorin är det Hello Monday som dominerar med nio nomineringar, därtill en vinstchans i design och tre i hantverk. Det rapporterar Bureaubiz.

Norge har fått Facebookchef
Rune Paulseth
har utsetts till den första Facebookchefen i Norge, skriver Kampanje. Han kommer från jobbet som digital chef på Eniro och har tidigare jobbat på Microsoft och Aller Media samt suttit i styrelsen för branschorganisationen INMA.

Löfven om debattartikeln: "Jag har inte skickat någon kommentar"
I onsdags avslöjade SvD att statsminister Stefan Löfven fick ta del av näringslivets uppmärksammade debattartikel om att förlänga Saudiavtalet på förhand. Enligt uppgifter var Stefan Löfven positiv och uppmuntrade publicering. Statsministern bekräftar nu att han fått information om artikeln, men förnekar att han uppmuntrat publicering av den.
– Jag har inte skickat någon kommentar över huvud taget, säger han till SvD.

SD:s presschef i kontakt med Nordisk Ungdom  
Ett 20-tal personer riskerar att uteslutas ur Sverigedemokraterna, bland annat på grund av misstänkt samarbete med den högerextrema aktivistgrupperingen Nordisk Ungdom. SD:s presschef Henrik Vinge har själv uttalat sig om uteslutningarna, men har även han haft kontakter med  företrädare för gruppen. Det skriver Aftonbladet och Expressen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.