Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Tele2 och SR bland Gyllene Hjulets vinnare

Publicerad: 26 mars 2009, 12:54

Igår kväll avgjordes sponsrings- och eventbranschens tävling Gyllene Hjulet. Bland vinnarna syns Tele2:s sponsorskap av Idol, DHL Football Delivered, Fortum och Sveriges Radios Musikhjälpen.


Ämnen i artikeln:

Gyllene Hjulet

Foto: Gyllene Hjulet

Här är årets vinnare

Bästa eventprojekt – Business to Consumer

Vinnare: Fredag och Metro för Metro Global Photo Challenge

MOTIVERING: Vad är en tidning utan aktuellt bildmaterial? Med hög trovärdighet och god skärpa har Metro levererat ett lekfullt och långsiktigt event som fått läsarna att engagera sig i produkten på ett ovanligt starkt sätt. En upplevelse som också förstärkt en nutida önskan att kunna påverka innehållet i media. Förutom direkt innehåll till den egna produkten har Metro skapat ett engagerande och lågmält offentligt galleri på många utgivningsorter – en högst ovanlig chans att knyta närmare relationer med de ofta anonyma läsarna av en gratistidning. ”Think locally – act globally” är årets verkliga vinnarrecept!

Bästa eventprojekt – Business to Business

Vinnare: American Express Group & Events, Creative Events och LRF för LRF-dagarna

MOTIVERING: Lev som du lär – genomförandet av LRF-dagarna visade vad detta verkligen betyder. Genom kontroll in i minsta detalj över bränslesnåla transporter, miljömärkt boende, närproducerad mat och Svanen-märkt konferensutrustning visade man bättre än de flesta prov på ett modernt klimatsmart tänkande. Med öppenhet, långsiktighet och konsekvens impregnerades medarbetarna med organisationens värderingar och efter årets event var över 2000 ambassadörer redo att sprida budskapet vidare. Tydliga och lättförståeliga målsättningar levererade även resultat lätta att ta till sig för alla. Att leva sitt varumärke är inte lätt, men LRF har gjort det på bästa sätt!

Bästa eventprojekt – Publika event

Vinnare: Sveriges Radio och Sveriges Television för Musikhjälpen 2008

MOTIVERING: ”Think outside the box” – något som inte var helt enkelt för de tre radiopratare som dygnet runt satt instängda i en glasbur på ett torg i Malmö en vecka före jul. Att mitt i julruschen få ungdomar att skänka pengar ur sin begränsade budget till människor på flykt kräver en trovärdighet och ett engagemang utöver det vanliga. Med projektet Musikhjälpen skapades en veckolång brygga in till en känslig och kritisk målgrupp och budskapet kunde överföras på ett både interaktivt och högst relevant sätt. Den nya ”trottoargalan” skapade också fokus på en angelägen fråga under väsentligt längre tid än de traditionella insamlingsgalorna på TV. Grattis Sveriges Radio och SVT till att ha genomfört årets bästa publika event!

Bästa sponsringssatsning – Business to Consumer

Vinnare: I Branding, Spotlight PR och Tele2 för Tele2 – Huvudsponsor av Idol

MOTIVERING: Sponsring är starkt affärsdrivande – en sanning som många av oss gärna skriver under på, men som ibland varit svårt att bevisa. Tele2 har genom sitt huvudsponsorskap av Idol brutit helt ny mark på området och bevisat att investeringar i sponsring ska vara direkt lönsamma. Genom ett väl integrerat koncept har man hos en tydlig målgrupp skapat en direkt efterfrågan för unika produkter kopplade till sitt sponsorskap. Ett engagemang så starkt att det med sponsorskapet som enda plattform drivit hela kommunikationen kring flertalet av företagets affärserbjudanden till målgruppen. Play it again, Frank!

Bästa sponsringssatsning – Business to Business

Vinnare: S&B och DHL Express Sverige för DHL Football Delivered

MOTIVERING: Långsiktighet är ett av sponsringens starkaste honnörsord. DHL har mer än väl bevisat att man förstått detta genom temat Football Delivered. Genom ett flerårigt samarbete med svenska fotbollsklubbar har man tagit erfarenheter med sig från år till år för att kunna fullända projektet. Den klockrena kopplingen mellan produkt och sponsringsobjekt undgår idag inget fotbollsfan. Men med nyheter i service- och tjänsteutbudet lyckades man under 2008 skruva till den kreativa lösningen ännu ett varv – något som inte är det lättaste i ett långvarigt sponsorförhållande. Bra jobbat gubbar!

Bästa sponsringssatsning – Publik sponsring

Vinnare: Fortum för Fortums belysningsprojekt – Lys upp

MOTIVERING: Landets energibolag arbetar ofta i uppförsbacke vad gäller allmänhetens attityder. Genom ett samhällsnära och långsiktigt projekt har Fortum nu kunnat vrida opinionen några hack till sin fördel. Alla kan med lätthet förstå den tydliga kopplingen mellan företag och samhällsnytta när ett antal parker i Stockholm fått bättre belysning under de senaste åren. Fortums belysningsprojekt sätter också standarden för framtida sponsringsprojekt i offentlig miljö – en standard som gör kunskap, kompetens, kommunikation och klimatsmarta val till självklarheter. Årets vinnare i Publik sponsring har på alla sätt lyst upp vår tillvaro i vintermörkret!

Årets mest kreativa lösning

Vinnare: The Fan Club, PS Communication och Sydsvenska dagbladet för Ta semester från semestern

MOTIVERING: ”8 av 10 villaägare stressar med sitt hem under semestern.” Med denna enkla insikt skapade Sydsvenskan en välbehövlig paus i stressen för ett antal lyckliga skånefamiljer. Att bry sig, måna om och lösa sina framtida läsares vardagsproblem visar på ett stort hjärta. Den praktiska lösningen visar också på en kreativ enkelhet som kanske alltför sällan ses inom vår bransch. Det enkla kan ofta vara det rätta – i detta fall så rätt att Ta semester från semestern med eftertryck utses till Årets mest kreativa lösning.

Linda Fagerlind

Ämnen i artikeln:

Gyllene Hjulet

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.