Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Telia i färgstarkt bråk

Publicerad: 11 december 2007, 11:07

Telias användning av magenta i logotypen har gjort att tyska telekombolaget Deutsche Telekom stämmer Telia Sonera för varumärkesintrång, skriver E24.


Ser du skillnaden? Deutsche Telekoms magenta till vänster och Telias till höger.

Enligt E24 har Deutsche Telekom, en av Europas största teleoperatörer, stämt Telia Sonera för varumärkesintrång. Anledningen är att Telia i Sverige och Danmark använder samma magenta som Deutsche Telekom i logotypen och i reklamkampanjer.

– Det är möjligt att vi kommer att yrka ett interimistiskt förbud för Telia att använda färgen, säger Deutsche Telekoms ombud Staffan Boström till E24.

Om Stockholms tingsrätt skulle gå på denna linje skulle det innebära att Telia omedelbart måste ändra färg i loggan i väntan på avgörande.

I stämningsansökan yrkar det tyska telebolaget på att Telia Sonera förbjuds använda färgen inom en rad olika områden, vid vite om fem miljoner kronor per område. Totalt rör det sig om ett viteshot om 65 miljoner kronor.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.