Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Nyheter

Telia tar hjälp av EY Doberman och släpper resetjänst för att spåra klimatpåverkan

Publicerad: 16 november 2021, 09:56

Den digitala byrån EY Doberman har tillsammans med Telia släppt ett verktyg som spårar och hjälper företag minska klimatpåverkan vid resor.

Foto: Telia

Den digitala byrån EY Doberman har tillsammans med Telia släppt ett verktyg som spårar och hjälper företag minska klimatpåverkan vid resor och transporter. Verktyget visar utsläpp av CO2 från transporter – och hur de kan reduceras.


Ämnen i artikeln:

DobermanTeliaKlimatkrisenDigitalData

Travel Emission Insights, som verktyget heter, kan användas för att spåra och ge företag insikter i utsläpp från resor och ska ge företag möjlighet att minska CO2-utsläpp, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Verktyget 

– Genom att integrera Telias anonyma data kring rörelser i samhället med CERO:s etablerade modell för att beräkna och motverka CO2-utsläpp, har vi utvecklat ett unikt verktyg som gör det möjligt att mäta och följa upp insatser i realtid, säger Klas Thorsén, Design Director på EY Doberman.

”Angriper de stora viktiga problemen”

Tjänsten gör det möjligt att se utsläpp från transporter och hur personer rör sig i Norden, och identifiera vilka insatser som har störst påverkan på att minska utsläppen. Det visar också hur utsläppen kan minskas, exempelvis genom att gå och cykla istället för att ta bilen eller låta anställda arbeta hemifrån.

– Vi angriper de stora viktiga problemen, och med kunden i fokus utforskar vi hur vi kan dra nytta av Telias storskaliga plattformar och data, i kombination med forskning och teknologi som ligger i framkant, säger Magnus Bergmark, Innovation Manager på Telia Prototype.

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.